play
အစားအေသာက္ဆုိင္ေလးတစ္ဆုိင္ မေအာင္ျမင္ရတဲ့ အဓိက အေၾကာင္းအရင္းဟာ အစားအေသာက္မေကာင္းတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ဆုိင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ သာမန္လက္ရာေလာက္နဲ႔ပဲ ေရရွည္ရပ္တည္ေနၾကတာပါ။ တစ္ခ်ိဳ႕ဆုိင္ေတြဆုိ ဟင္းဆယ္မ်ိဳးမွာ တစ္မ်ိဳးေလာက္ပဲ အဆင္ေျပျပီး ေနရာေကာင္းတာေၾကာင့္ ေရရွည္ရပ္တည္ႏိုင္တာမ်ိဳး ရွိပါတယ္။
play
၁ - ဘတ္ဂ်က္နည္းနည္းနဲ႔စတာ
တြက္ခ်က္ထားတဲ့ ကုန္က်စရိတ္ထက္ပိုတဲ့ ေငြပမာဏရွိသင့္ပါတယ္။ စစျခင္းမွာ ပစၥည္းေကာင္းေကာင္းေတြကို သံုးသင့္ပါတယ္။ အစမေကာင္းရင္ ဘယ္လိုမွ ျပန္လိုက္လို႔ မရေတာ့ပါဘူး။
၂ - အျပိဳင္အဆုိင္
ကိုယ့္ရဲ႕ ျပိဳင္ဘက္ေတြရဲ အေျခအေနနဲ႔ပတ္သက္ျပီးလို႔လည္း အသိဗဟုသုတ ရွိသင့္ပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ ေရာင္းအား၊ သူတို႔ေရာင္းတဲ့ အစားအစာရဲ႕ အရသာမ်ိဳးကို သိသင့္ပါတယ္။မကိုက္တာ
၃ - ေနရာမွားျခင္း
ကိုယ္ေရာင္းမယ့္ အစားအစာ၊ ကိုယ္ေရာင္းမယ့္ ပံုစံဟာ ေရာင္းေနတဲ့ ေနရာနဲ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနရာေရြးမွန္ဖို႔ အေရးၾကီးပါတယ္။
play
၄ - ဝန္ထမ္း
ဆုိင္ၾကီးၾကီးမားဖြင့္မယ္ဆုိ ဝန္ထမ္းကိစၥကလည္း ၾကိဳတင္ထည့္တြက္ထားရမယ့္ ကိစၥျဖစ္ပါတယ္။ ကိုယ္တုိင္ အစားအေသာက္ကို မလုပ္ဘူးဆိုရင္ ဝန္ထမ္းကို ပိုဂရုစိုက္ရပါတယ္။
၅ - ကိုယ္ပိုင္စတုိင္ မရွိျခင္း
အစားအေသာက္ရဲ႕ အရသာ၊ တည္ခင္းတဲ့ပံုစံ၊ ေနရာအျပင္အဆင္ စတဲ့ တစ္ခုခုကေတာ့ ကိုယ္ပိုင္စတုိင္ ရွိရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Duwun မွ ေဖာ္ျပသည္
ကူးယူေဖာ္ျပ
အစားအေသာက္ဆုိင္ေလးတစ္ဆုိင္ မေအာင္ျမင္ရတဲ့ အဓိက အေၾကာင္းအရင္းဟာ အစားအေသာက္မေကာင္းတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ဆုိင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ သာမန္လက္ရာေလာက္နဲ႔ပဲ ေရရွည္ရပ္တည္ေနၾကတာပါ။ တစ္ခ်ိဳ႕ဆုိင္ေတြဆုိ ဟင္းဆယ္မ်ိဳးမွာ တစ္မ်ိဳးေလာက္ပဲ အဆင္ေျပျပီး ေနရာေကာင္းတာေၾကာင့္ ေရရွည္ရပ္တည္ႏိုင္တာမ်ိဳး ရွိပါတယ္။
play
၁ - ဘတ္ဂ်က္နည္းနည္းနဲ႔စတာ
တြက္ခ်က္ထားတဲ့ ကုန္က်စရိတ္ထက္ပိုတဲ့ ေငြပမာဏရွိသင့္ပါတယ္။ စစျခင္းမွာ ပစၥည္းေကာင္းေကာင္းေတြကို သံုးသင့္ပါတယ္။ အစမေကာင္းရင္ ဘယ္လိုမွ ျပန္လိုက္လို႔ မရေတာ့ပါဘူး။
၂ - အျပိဳင္အဆုိင္
ကိုယ့္ရဲ႕ ျပိဳင္ဘက္ေတြရဲ အေျခအေနနဲ႔ပတ္သက္ျပီးလို႔လည္း အသိဗဟုသုတ ရွိသင့္ပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ ေရာင္းအား၊ သူတို႔ေရာင္းတဲ့ အစားအစာရဲ႕ အရသာမ်ိဳးကို သိသင့္ပါတယ္။မကိုက္တာ
၃ - ေနရာမွားျခင္း
ကိုယ္ေရာင္းမယ့္ အစားအစာ၊ ကိုယ္ေရာင္းမယ့္ ပံုစံဟာ ေရာင္းေနတဲ့ ေနရာနဲ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနရာေရြးမွန္ဖို႔ အေရးၾကီးပါတယ္။
play
၄ - ဝန္ထမ္း
ဆုိင္ၾကီးၾကီးမားဖြင့္မယ္ဆုိ ဝန္ထမ္းကိစၥကလည္း ၾကိဳတင္ထည့္တြက္ထားရမယ့္ ကိစၥျဖစ္ပါတယ္။ ကိုယ္တုိင္ အစားအေသာက္ကို မလုပ္ဘူးဆိုရင္ ဝန္ထမ္းကို ပိုဂရုစိုက္ရပါတယ္။
၅ - ကိုယ္ပိုင္စတုိင္ မရွိျခင္း
အစားအေသာက္ရဲ႕ အရသာ၊ တည္ခင္းတဲ့ပံုစံ၊ ေနရာအျပင္အဆင္ စတဲ့ တစ္ခုခုကေတာ့ ကိုယ္ပိုင္စတုိင္ ရွိရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Duwun မွ ေဖာ္ျပသည္
0 commentsဒီမွာေရးခဲ့ပါ:
Post a Comment
myat1500.m@gmail.com